RÅDGIVNING OCH täthetsprovning AV SMÅHUS i HELA MELLANSVERIGE

Vi är specialister på att kontrollera byggkvalitet på småhus, med hjälp av täthetsprovning och termografi. Varje månad upptäcker vi nybyggda hus med brister i utförandet, som leder till kostnader för åtgärder eller onödigt höga uppvärmningskostnader.

En täthetsprovning ingår inte i ordinarie besiktningar av ditt hus, utan är något du som byggherre själv behöver ta initiativ till.

Om du har ansvaret som byggherre för ett husbygge vill vi hjälpa dig med rådgivning och utförande av lufttäthetsprovning på ditt nya hus i hela Mellansverige.

Kontakta oss för rådgivning och offert:

Vad är då en lufttäthetsprovning, kanske du undrar?
Det kallas normalt för provtryckning eller täthetsprovning och är ett kort men viktigt moment för att kvalitetssäkra ditt husbygge. Det kontrollerar husets ”klimatskal”, alltså ytterväggar och yttertak, för att se hur tätt ditt hus är.

Provtryckning har framför allt två viktiga syften:
  1. Hitta eventuella brister tidigt i byggprocessen, så att det går att åtgärda i god tid.
    Ju längre du väntar, desto mer omfattande blir insatsen att åtgärda bister.
    Obs! Vår erfarenhet är att varken husleverantör eller hantverkare har något intresse av en provtryckning, eftersom det kan hitta brister i deras arbete.

  2. Redovisa för energieffektiviteten på ditt hus.
    Du är skyldig att göra en energiberäkning på ditt hus och redovisa till kommunen. Utan en lufttäthetsprovning behöver du göra det manuellt genom att samla in elräkningar.
    Provtryckning är till och med redan ett krav i flera kommuner.
En provtryckning är en väldigt liten investering, i förhållande till helhetskostnaden för att bygga ett nytt hus. Det kan spara dig tid och mycket pengar om du i god tid kan påpeka eventuella brister för dina hantverkare. Momentet i sig tar bara ett par timmar att utföra.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor kring täthetsprovning och nybyggnation.
Provtryckning, Dalarna, Avesta, ÄlvdalenProvtryckning, Dalarna, Avesta, Älvdalen