Vi hjälper dig när du behöver provtrycka ditt nya eller äldre hus kring Gävle, Hudiksvall och sundsvall

Är du intresserad av att bygga eget hus? Eller står du inför en större renovering? Då en lufttäthetsprovning en liten investering som du snabbt räknar hem.


En lufttäthetsprovning ingår i en professionell entreprenad och ger ett viktigt intyg på husets energieffektivitet. Vi utför provtryckningar för privata byggherrar samt kunder med småhus. Vi är certifierade provtryckare och har flera års erfarenhet från både privata byggherrar och småhusproducenter. Välkommen att kontakta oss för rådgivning!

Nya hus?


Som byggherre är du ansvarig att lämna in en energideklaration för ditt nybyggda hus i Jämtland. I vanliga fall skulle det innebära att du samlar in data om hur mycket energi ditt hus gör av med, och jämföra det med hur väl det håller temperaturen. Om du däremot har gjort en provtryckning (lufttäthetsprovning), så får du en rapport som du enkelt lämnar in till kommunen istället. Den visar svart på vitt hur tätt ditt hus är och därmed hur energieffektivt det kan bli:
 • ​​​​​​​Ger ett intyg på att huset är tättslutande och välbyggt
 • Enkelt att uppfylla krav på energiberäkning
 • Blir en trygghet och värdeökning i framtida husförsäljning

Kontakta oss

​​​​​​​
Mät & Byggprojekt i Viksberg AB
info@mobyggprojekt.se
​​​​​​​
​​​​​​​
Emil Rahmberg
​​​​​​​073-2544557

Kontakta oss för en offert 


Vi kan erbjuda förmånliga priser i Jämtland. Vi har många uppdrag i detta område och kan planera vårt arbete genom att utföra flera uppdrag samtidigt. Det gör att vi kan hålla nere priserna.

Vi är inriktade på privatpersoner med sin egen entreprenad för hela byggprojektet. En provtryckning är inte dyr och den är definitivt värt pengarna. Den underlättar för dig att leva upp till kommunens krav och fungerar som en garanti på att huset är välbyggt.

  Ingår alltid:

  • Detaljerad rapport med alla provvärden, inklusive bilaga med eventuella bister
  • Termografiska bilder tagna med värmekamera  (Om temperaturen tillåter)
  • Tips och råd kring justeringar för att förbättra ditt hus.