Referens

Miljövänliga Parhus i Idre

Provtryckningar av klimatskal till miljövänliga Parhus i Idre

​​​​​​​
I Idre, intill golfbanan, bygger Huvudgatan Fastigheter AB vackra och miljövänliga parhus med träpanel och träisolering. Vårt samarbete sträcker sig från projektets start, där vi säkerställer att bygget håller hög kvalitet och att varje hus uppfyller de angivna kraven från energiberäkningarna. Vi är stolta över att vara en del av detta initiativ, där vi har bidragit till att skapa hållbara och trivsamma bostäder. Vårt fokus ligger på att hjälpa Huvudgatan Fastigheter att bygga hus till dom boende som uppfyller alla ställda krav.

Patenterad väggteknologi för Idre Mountain Lodges parhus

Idre Mountain Lodges parhus har konstruerats med en patenterad väggteknologi som exklusivt använder trämaterial. Väggarna är 45 mm tjocka både utvändigt och invändigt, fyllda med träfibrer, och helt befriade från icke-miljövänliga isoleringsmaterial och plaster. Träet, som utgör huvudingrediensen, kräver ingen ytterligare behandling. Denna innovativa väggkonstruktion kombinerar effektiv ventilation med passivhustandard, vilket resulterar i exceptionellt låga kostnader för uppvärmning.


Noggrann provtryckning för optimal lufttäthet

Under byggprocessen genomför vi noggrant provtryckning, även känt som lufttäthetsprovning, i den fas där normalt alla naturliga genomföringar i klimatskalet är genomförda. Genom att utföra denna åtgärd strävar vi efter att säkerställa och minimera oavsiktligt luftläckage inom klimatskalet. Målet är att skapa en inomhusmiljö av högsta kvalitet, där trivsel och komfort prioriteras för de boende.


Nära sammarbete

"Sammarbetet med Mät & Byggprojekt i Viksberg AB startade vid 2022 när första husen på Mountain Lodge i Idre påbörjades. Dom hjälpte oss med provtryckning av klimatskalet och termografering för att säkerställa läckagetalet stämmer med energiberäkningen. Vi har haft ett nära samarbete och med hjälp av Mät & Byggprojekt i Viksberg så får vi ett kvitto att allt ser bra ut under byggettiden."

 - Martin Huvudgatan Fastigheter
Vill du se mer av våra arbeten? kolla in vårt Galleri!

Vill du veta mer? Skicka ett meddelande till oss.

Bygg bättre tillsammans med oss!


Samarbeta med en oberoende provtryckare av hus, så får du möjlighet att erbjuda kunder ett kontrollerat klimatskal vid överlämning samt tillgång till kunskap och goda råd inom lufttät byggteknik. Välkommen!