Lufttäthetsprovning och provtryckning i Idre/Lofsdalen/Vemdalen

​​​​​​​

​​​​​​​Bygger du som privatperson eget småhus södra fjällvärlden?

Eller har du köpt ett äldre hus som du vill renovera? - Då kan vi hjälpa dig med en lufttäthetsprovning!

Vi utför lufttäthetsprovningar i Dalarna och södra fjällvärlden, med inriktning på småhus och privata byggherrar. Vi är certifierade provtryckare och har flera års erfarenhet från både privata byggherrar och småhusproducenter. Välkommen!

Varför provtrycka (nya) småhus?

Som byggherre har du en skyldighet att lämna in en energideklaration för ditt nybyggda hus i till exempel Idre, Lofsdalen eller Vemdalen. I vanliga fall skulle det innebära att du samlar in data om hur mycket energi ditt hus gör av med, och jämföra det med hur väl det håller temperaturen. Om du däremot har gjort en provtryckning (lufttäthetsprovning), så får du en rapport som du helt enkelt lämnar in till kommunen istället. Den visar svart på vitt hur tätt ditt hus är och därmed hur energieffektivt det kan bli:
 • Ger ett intyg på att huset är tättslutande och välbyggt
 • Enkelt att uppfylla krav på energiberäkning
 • Blir en trygghet och värdeökning i framtida husförsäljning

En lufttäthetsprovning kan hjälpa dig att sänka dina uppvärmningskostnader

Ett tätare hus är en viktig del i att bygga energieffektiva hus. Om du redan har bytt teknik för uppvärmning till bergvärmepump, luft-värmepump eller fjärrvärme, är nästa steg att se över husets isolering. Husisolering kan handla om:
 • Väggar
 • Dörrar
 • Fönster
 • Rör
 • Ventilation
Läs mer om vad en lufttäthetsprovning innebär »

Så fungerar modern ventilation

Husets klimatskal, det vill säga tak, fasad, fönster, ytterdörrar samt grund som omsluter de ytor som är uppvärmda, har höga krav på sin funktion. Idag bygger byggtekniken på att leverera hus som har en bra ventilation, men som också är täta för att på så sätt effektiviserar energiförbrukningen. Välisolerade ytor och täthet är därför grunden för att minimera energiförluster.

Kontakt 

​​​​​​​
Mät & Byggprojekt i Viksberg AB
info@mobyggprojekt.se
​​​​​​​
​​​​​​​
Emil Rahmberg
​​​​​​​073-2544557

Kontakta oss för en offert - Förmånliga priser för er som bygger eget småhus i Idre

Vi kan erbjuda samma priser i hela Dalarna och Fjällvärlden. Vi har många uppdrag i dessa regioner och kan planera vårt arbete effektivt med flera uppdrag samtidigt i Idre och närliggande område. Det gör att vi kan hålla nere priserna.

Vi är inriktade på privatpersoner med sin egen entreprenad för hela byggprojektet. En provtryckning är inte dyr och den är definitivt värt pengarna. Den underlättar för dig att leva upp till kommunens krav och fungerar som en garanti på att huset är välbyggt.

Ingår alltid i våra lufttäthetsprovningar:
 • Detaljerad rapport med alla provvärden, inklusive bilaga med eventuella bister
 • Termografiska bilder tagna med värmekamera  (Om temperaturen tillåter)
 • Tips och råd kring justeringar för att förbättra ditt hus.