Referens

Flerbostadshus i Järfälla

Lufttäthetsprovning av Komplext Flerbostadshus i Järfälla

​​​​​​​
Vid detta projekt kontaktade Creator Bygg oss under sommaren 2023 för att utföra lufttäthetsprovningen av flera objekt i ett nytt kvarter i Järfälla. Med totalentreprenaden i ryggen anförtrodde de oss uppgiften att säkerställa läckagetalet för ett komplicerat flerbostadshus. Fastigheten omfattade ett betydande antal lägenheter, och på bottenvåningen fanns separata kontorslokaler som inte var sammankopplade med trapphuset till lägenheterna. Trots att lokalerna ännu inte var färdigställda krävdes en lufttäthetsprovning fastigheten innan de boende kunde flytta in.

Beslut om mottrycksmätning

Efter att ha besökt bygget beslutades det att genomföra en mottrycksmätning då det fanns misstanke om att läckaget från de ej färdigställda lokalerna skulle kunna påverka resten av fastigheten. Mät & Byggprojekt i Viksberg AB hanterade all praktisk planering för kunden, då mätningarna behövde genomföras på kvällstid när inga andra yrkesgrupper var närvarande.


Genomförande av mottrycksmätning

Dessutom krävdes mottryck med tre extra fläktar, vilket vi organiserade och genomförde mätningen med tre erfarna lufttäthetsprovare. Genom mottryck säkerställde vi att läckage inte uppstod från andra delar av byggnaden genom att placera fler fläktar i samtliga lokaler på bottenvåningen och en fläkt i trapphuset som betjänar alla lägenheter.


Nära sammarbete

"Vi har haft ett nära sammarbete med Mät & Byggprojekt i Viksberg AB i flera år när det gäller lufttähetsprovningar på olika projekt. Utöver detta projekt i Järfälla så har dom hjälpt oss i tex Mariefred, Gustavsberg och Idre. Alla dessa projekt har gått väldigt smidigt och med stor expertis. Dom är alltid flexibla och anpassar sig efter verksamheten på plats."

 - ​​​​​​​Daniel Creator 
Vill du se mer av våra arbeten? kolla in vårt Galleri!

Vill du veta mer? Skicka ett meddelande till oss.

Bygg bättre tillsammans med oss!


Samarbeta med en oberoende provtryckare av hus, så får du möjlighet att erbjuda kunder ett kontrollerat klimatskal vid överlämning samt tillgång till kunskap och goda råd inom lufttät byggteknik. Välkommen!