Provtryckning I Östersund, Åre och hela Jämtland

Bygga eget småhus i Jämtland?

Äldre hus som behöver renoveras och förbättras? Då har du stor nytta av en lufttäthetsprovning!
​​​​​​​
Vi utför provtryckningar för privata byggherrar samt kunder med småhus i Jämtland. Vi är certifierade provtryckare och har flera års erfarenhet från både privata byggherrar och småhusproducenter. Välkommen att kontakta oss för rådgivning!

Uppvärmning behöver inte vara dyrt!


Ett tätare hus är en viktig del i att bygga energieffektiva hus. Om du redan har bytt teknik för uppvärmning till bergvärmepump, luft-värmepump eller fjärrvärme, är nästa steg att se över husets isolering. Husisolering kan handla om:
 • Väggar
 • Dörrar
 • Fönster
 • Rör
 • Ventilation

Vad har jag för nytta av en provtryckning?


Med en provning av lufttätheten i huset hittar du snabbt och säkert eventuella läckor och svagheter. Det kan röra sig om för lite isolering, men också dåliga tätningar av genomföringar i plastfolien eller hål i det skyddande plastytskikt som ska omsluta och hålla isoleringsmaterialet torrt och säkert. Genom en lufttäthetsprovning får du hårda fakta om hur uppvärmningen fungerar och kan hitta var det eventuellt finns brister. har lagt till en ny text

Det ingår i våra lufttäthetsprovningar:

 • Detaljerad rapport med alla provvärden, inklusive bilaga med eventuella bister
 • Termografiska bilder tagna med värmekamera  (Om temperaturen tillåter)
 • Tips och råd kring justeringar för att förbättra ditt hus.

Varför provtrycka helt nybyggda hus?


Som byggherre är du ansvarig att lämna in en energideklaration för ditt nybyggda hus i Jämtland. I vanliga fall skulle det innebära att du samlar in data om hur mycket energi ditt hus gör av med, och jämföra det med hur väl det håller temperaturen. Om du däremot har gjort en provtryckning (lufttäthetsprovning), så får du en rapport som du enkelt lämnar in till kommunen istället. Den visar svart på vitt hur tätt ditt hus är och därmed hur energieffektivt det kan bli:
​​​​​​​
 • Ger ett intyg på att huset är tättslutande och välbyggt
 • Enkelt att uppfylla krav på energiberäkning
 • Blir en trygghet och värdeökning i framtida husförsäljning

Kontakt 

​​​​​​​
Mät & Byggprojekt i Viksberg AB
info@mobyggprojekt.se
​​​​​​​
​​​​​​​
Emil Rahmberg
​​​​​​​073-2544557

Kontakta oss för en offert 


Vi kan erbjuda förmånliga priser i Jämtland. Vi har många uppdrag i detta område och kan planera vårt arbete genom att utföra flera uppdrag samtidigt. Det gör att vi kan hålla nere priserna.

Vi är inriktade på privatpersoner med sin egen entreprenad för hela byggprojektet. En provtryckning är inte dyr och den är definitivt värt pengarna. Den underlättar för dig att leva upp till kommunens krav och fungerar som en garanti på att huset är välbyggt.